Infrastructuur

Studio en apparatuur


1983:  de omroep verhuist naar een eigen lokaal op het gelijkvloers.  Een lokaal gelegen achter de telefooncentrale.  Het ziekenhuis zorgt meteen ook voor aangepast meubilair.  Zenith krijgt een eigen telefoonnummer toegewezen.  De luisteraars kunnen nu rechtstreeks hun muzikale wensen aan de medewerkers in de studio doorgeven.


1985: de tweedehandse apparatuur verdwijnt en wordt vervangen door nieuwe apparatuur.  Deze apparatuur wordt niet langer uitgeleend ten behoeve van fuiven, TD’s, enz.  De volledige installatie krijgt een definitieve opstelling.


1987:  de eerste CD speler en CD’s worden aangekocht.


1991:  de Technische Dienst van het ziekenhuis ontwerpt en installeert een schakelunit om cassette- en bandprogramma’s automatisch te starten.


1993: het eerste muziekklassement wordt ingevoerd in de vorm van een fichebak.  Het ziekenhuis schenkt twee kasten om de LP’s, CD’s en cassettes in op te bergen.


1994:  de twee kleine mengtafels worden vervangen door een nieuwe professionele mengtafel.


1998:  de eerste PC zorgt voor de automatisering van het klassement.


2006:  er wordt een grondige vernieuwing van de apparatuur doorgevoerd.  De ziekenomroep wordt verder uitgebouwd op een meer professionele manier.


2008: de studio verhuist van het lokaal achter de telefooncentrale naar een volledig nieuw ingerichte studio op -1.  Onze huidige locatie in de gang naar het cafetaria.


2009: er wordt begonnen met rechtstreekse interviews en allerhande kwissen.  Dit kan rechtstreeks omdat er een telefoon met de mengtafel verbonden wordt.  Bij de medewerkers is deze telefoon bekend onder de naam “het hybride toestel”.


2010: start van programma automatisering en gebruik van MP3′s door middel van het BPM systeem.


2011:  door gebruik te maken van een digitale mobiele recorder kunnen er vanaf heden interviews op locatie afgenomen worden.  Eveneens worden de signaaltorens geïnstalleerd die worden gekoppeld aan het gebruik van de microfoon.


2012:  het BPM systeem wordt uitgebreid.


2014:  we nemen ons nieuwe jingle pakket in gebruik.