De Medewerkers

Medewerkers


Het ledenbestand van de ziekenomroep telt momenteel 23 medewerkers.

Gezonde mix.  Het team van de ziekenomroep is een gezonde mix van mensen van verschillende leeftijden met verschillende talenten.  Eén ding hebben we gemeen: in een stukje van onze vrije tijd willen we iets betekenen voor onze medemensen.

Teamwork.   Ziekenomroep Zenith  is uitgegroeid tot een hechte vriendenclub waarbij iedereen zich thuis voelt. We kunnen altijd op elkaar rekenen.

Alle medewerking gebeurt volledig onbezoldigd en op vrijwillige basis.

De vrijwilligers van de ziekenomroep zijn een deelgroep van de  vrijwilligerswerking binnen het ziekenhuis.

Ziekenomroep Zenith ook iets voor jou?  Als vrijwilliger je inzetten voor de ziekenomroep is goed voor ons publiek... én jouw hart. Want in ons team zul je je supergoed thuis voelen. Wil jij ook radio  maken voor de beste luisteraars?  Meld je dan nu en hier aan.

Wat kan de  ziekenomroep vrijwilliger zoal doen:

Presentatie (zowel live uitzendingen als inspreken van allerhande spotjes)

Radiotechniek

Programma samenstelling

Afnemen van interviews

Aanbrengen van sponsors

Organiseren van verkoopacties

Contact met patiënten en ziekenhuis medewerkers

Perscontacten onderhouden

Allerhande administratieve taken

Assistentie verlenen tijdens patiëntenanimatie

Onderhouden van het muziek archief

Onderhoud van onze website

En natuurlijk nog veel en veel meer.

Is ervaring een noodzaak?  Neen, maar een goeie dosis motivatie en interesse zijn uiteraard wel van belang.  Elke kandidaat vrijwilliger doorloopt een opleidingstraject in functie van zijn / haar interesse en kan nadien zowel zelfstandig als in team functioneren.

Hoe wordt een kandidaat vrijwilliger begeleid? Het start allemaal met een verkennend gesprek.  Als dat goed verloopt wordt er een peter aangeduid.  Deze zal de kandidaat begeleiden tijdens de instapsessies (4 tot 8 al naargelang de ervaring).  Na het doorlopen van deze instapsessies schrijft de peter een verslag en legt dit voor aan de Raad van Bestuur.  Deze geven (meestal) hun goedkeuring.  De kandidaat wordt officieel voorgesteld tijdens de eerstvolgende ledenvergadering.  Naast dit specifieke traject binnen de ziekenomroep zal de kandidaat vrijwilliger nog een algemeen traject binnen de vrijwilligerswerking van het ziekenhuis dienen te doorlopen.  Zo dient hij/zij bij het groepsonthaal van alle nieuwe ziekenhuismedewerkers aanwezig te zijn.  Tenslotte vindt de ondertekening van de vrijwilligers overeenkomst plaats.

Bekroning voor de inzet:

Juni 2006: De ziekenomroep ontvangt van het ACW een nominatie voor  'De Jef' (dit is de prijs van de vrijwilliger en de sociale inzet).


Maart 2009: Er vindt een rechtstreekse uitzending plaats met Radio 2 West-Vlaanderen vanuit de studio van de ziekenomroep. Dit  naar aanleiding van de week van de vrijwilliger (zie foto's onderaan).


Mei 2015:  De ziekenomroep ontvangt van het ACW niet enkel een nominatie voor 'De Jef', maar wint deze ook (Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het ACW Assebroek aan een persoon of een vereniging uit Assebroek die zich verdienstelijk maakt op sociaal vlak).