Evolutie

Evolutie


1980: de live uitzendingen worden aangevuld met bandprogramma’s.  Thema programma’s beginnen vorm te krijgen.  Er worden thema uitzendingen gemaakt ter gelegenheid van Pasen, Sinterklaas, Kerstmis, enz.


1984:  de directie van het ziekenhuis maakt voor het eerst haar nieuwjaarsboodschap over aan de luisteraars van de ziekenomroep via kanaal 4.  De themaprogramma's breiden uit en behandelen onder andere filmmuziek en kinderprogrammas, enz.


1987:  de live uitzendingen groeien gestaag.  Deze starten reeds om 07:00 uur en duren tot 20:00 uur.  De eerste artiestenshow wordt live uitgezonden vanuit de cafetaria.


1989:  op alle verpleegafdelingen en -diensten verschijnen de eerste verzoekblaadjes en het programma overzicht.  De medewerkers gaan naar de artiesten die optreden in de Brugse regio om hen te interviewen.  Er wordt gestart met het uitzenden van reclamespots.


1994:  de aankoop van muziek wordt gestructureerd.  Er worden maandelijks uiteenlopende genres aangekocht.


1999:  het aantal live uitzenduren stijgt tot 49,5 uur per week.  De ziekenomroep organiseert samen met de vrijwilligers van Ziekenzorg en het ziekenhuis animatienamiddagen waaraan de patiënten kunnen deelnemen.  Zo werd er o.a. een Vlaamse Kermis, nationale ziekendag, een kaartnamiddag, enz. georganiseerd.


2004:  rechtstreekse uitzending vanuit de kapel van het ziekenhuis:

Live optreden van Willem Vermandere naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de ziekenomroep.


2007:  artiesten komen op bezoek in de studio en interviews worden live afgenomen en uitgezonden.  Ondertussen is het aantal live uitzenduren gegroeid tot 58,25 uur per week.


2008:  rechtstreekse uitzending vanuit de conferentiezaal van het ziekenhuis ter gelegenheid van de seniorenweek.  Eerste uitzendingen tijdens de week van de ziekenhuis medewerker van en voor het personeel.


2009:  Ziekenomroep Zenith mag 30 kaarsjes uitblazen.


2010:  het aantal live uitzendingen bereikt een top met 65,25 uur per week.  Vanaf het najaar wordt het nationale en regionale nieuws van Radio 2 op vastgelegde tijdstippen uitgezonden.


2011:  enkele feiten:


Het aantal live uitzenduren loopt op tot 69,25 uur per week.

Elke uitzending krijgt een eigen programma affiche.

De start van de redactie zorgt voor organisatie en planning van de interviews.

De redactie werkt samen met andere redacties binnen het ziekenhuis.


2011 en 2012:  in het kader van de week van de ziekenhuismedewerker wordt er een hele week live uitgezonden vanuit de cafetaria.